Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2006 16:24 - Обективната истина за Бермудския триъгълник
Автор: zero Категория: Технологии   
Прочетен: 34067 Коментари: 25 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Отговор по повод запитване за Бермудския триъгълник на Musketar  
   Неизяснените случаи и постоянно подклажданата леганда за Бермудския триъгълник ражда разнородни теории, включващи странни магнитни сили и полета, времеви проходи към други светове, потъналата цивилизация на Атлантидите, че дори и извънземни отвличания. Ако погледнем обаче сериозно на нещата, можем да групираме възможните теории в няколко категории.  
      Първо - областта винаги се е характеризирала с бързо развиващи се и бързо затихващи бури, които не могат да бъдат предсназани. Но в последните години сателитното наблюдение е в помощ на метеоролозите, макар че ако корабът вече е навлязъл в триъгълника, едва ли ще се върне назад или пък, ако реши, би успял да го направи достатъчно бързо. Очевидци твърдят, че щормовете от 7 бала възникват за 10 минути.
   Второ - Бермудския триъгълник е разположен на място, през което минават много морски маршрути, което означава, че през него се осъществява натоварен трафик. В него се вписват и много млади и неопитни мореплаватели. Бреговата охрана получава  по над  300 позвънявания на година - повечето обаче се оказват за яхти, привършили горивото или с някакви други подобни проблеми.
  Трето - твърди се, че районът е доста сеизмично активен, макар лабораториите да не са записали нито един трус до този момент/предполага се, че се зараждат при бури, когато вълнението пречи земетресението да бъде регистрирано/. А подводното земетресение неизменно би породило огромни вълни от типа "цунами", с които не би се преборил и танкер.
  Четвърто - През Бермудския триъгълник минава мощно морско течение  - засечено е да се движи на места с над 8км./ч.Подобно течение е в състояние да изхвърли една яхта доста извън курса и заедно с някои все още неизяснени проблеми на магнитното поле в района, което обърква компасите, тя да се появи на място, за което съвсем не е плувала, а пасажерите и да не разберат причината.
  Пето - Битува и теорията за "газовите дъждове". Според някои учени на места в Бермудския триъгълник се получава голямо съсредоточаване на хидратни газове, които намаляват плътността на водата и тя става"неплаваема." В такива "хидратни джобове" корабите потъват много бързо заради "разредената вода" и в паниката някои дори не успяват да изпратят SOS сигнал. Още повече, че най - дълбоката точка на Атлантическия океан, падината Пуерто Рико /9030м./ се намира в зоната на Бермудския триъгълник.
  И на последно място - Бермудския триъгълник определено не е районът, в който  изчезват най - много кораби и самолети. Първенството държи т.нар. Дяволско море край Япония, но то е известно само сред населението на островната държава и специалистите.
    Да уточня точно къде се намира "Зоната на здрача" - зоната на Атлантика,  оформена от Бермудските острови, Пуерто Рико и Форт Лодърдейл във Флорида/САЩ/. 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. noir - -= N =-
23.08.2006 00:00
Може. Аз съм чувал нещо за звук 7 Hz и други нискочестотни такива. Карат човек да се побърква и водят до разкъсвания на вътрешни органи. Четох за намерени напълно изоставени кораби, а причината - този странен звук.
цитирай
2. zero - Стрнанни звуци или странни светлини - тези явления се оказват със земен произход
23.08.2006 09:01
Всичко е спекулации Noir. През 1975г.Л Куш от Аризонския университет решил да провери доколко са достоверни сведенията, публикувани в книгите и статиите, посветени на темата.Издава " Тайната на Бермудския триъгълник".Куш внимателно преровил огромно количество архиви, които предишните изследователи пренебрегнали. И установил, че над 90% от случаите всъщност не са толкова тайствени,колкото изглеждат на пръв поглед.Казва се, че корабът е "изчезнал мистериозно" защото от него не са намерени никакви останки, а в същото време части от съда, или дори целият корпус са били открити, което доказва, че той просто е потънал, а по тях се определила и причината за гибелта му.
цитирай
3. noir - -= N =-
23.08.2006 11:18
Това, което четох аз, беше за здрав, непокътнат кораб. Просто няма екипаж, изчезнал до последния човек. Безследно. Разбира се, че подобни трептения могат да имат земен характер - например сеизмична дейност. Но те оказват невероятното въздействие, което да обяснява всичко :)
цитирай
4. zero - ----------
23.08.2006 11:46
Това за непокътнатия кораб и липсата на екипаж сигурно си го чел в едноимения бестселър на Чарлс Берлиц издаден през 1974г., където той описва случаи на мистероизни изчезвания, без да си прави труда да потърси рационално обяснение.
цитирай
5. анонимен - imph
04.09.2006 17:57
...Вижте, просто ми е любопитно адски много по тая тема, защото преди 15 минути изгледах новата част на филмът "Карибски Пирати". Да..бива си я, но ми стана интерестно и искам да ви попитам 2 неща.
1.- Възможно ли е в тоя триъгълник да има нещо по-така от нашите очаквания - да изчезват кораби зареди морски чудовища, или да има някъка морска дупка нещо от тоя сорт...
2.- Съществува ли морския мит за чудожището "КРАКЕН" ?
Съжалявам за моето любопиство ако съм ви досаждъл ;-).
цитирай
6. zero - За морските чудовища
05.09.2006 20:55
Няма начин причината за изчезването на кораби да са морски чудовища. Странните инциденти в Бермудския триъгълник се случват от векове. Всъщност, първият свидетел на необичайните явления там е Христофор Колумб. Докато " Нина", "Пинта" и " Санта Мария" плували през региона през 1492 г, компасът на корабите полудял, а самият Колумб и екипажът му видели странни светлини в небето. Тези явления обаче се оказали със земен произход. От корабния дневник става ясно, че причината за неточността на компаса е противоречието между географския север и магнитния полюс на планетата ни. Що се отнася до " огъня в небето", Колумб очевидно е видял падаща звезда или метеор.
Митът за морското чудовище "Кракен" съществува. Това е една неостаряваща легенда за гигански октоподи, разпространявана от скандинавските народи." Кракен" е известен още като риба - дявол и легендите за това чудовище се ползват за сюжет на книги и филми. Препоръчвам ти да гледаш филма Surface - 15 серии за морски чудовища е( ако не си го гледал).
цитирай
7. анонимен - Бермудски триъгълник-що за дума?
14.01.2008 08:56
Може би името на Бер.триъг. значи нещо и как е дошло името му?Аможе би се е наричал-нещо друго,което ние /цивилизацията/не знаем.Тази тема винаги ми е била много инстересна и ще се радвам да науча нещо повече.Като най-достоверна и истинска ми се струва версията,че има огромно магнитно поле,което наистина "гълта" всичко по пътя си.Вярвам,че истината ще се открие,но дано не е много късно.
цитирай
8. анонимен - ne6to ne se vryzva
25.01.2008 00:50
dobre de kazvat gazove koito razredili plytnosta na vodata...togava samoletite kakvo im pre4i osven 4e e vazmojno magnitnite poleta da obyrkat posokata i da gi zapratqt mn dale4 i da letqt dokato im svyr6i gorivoto..nali ako padne samoleta 6te mu namerqt ostankite, a ne se namirat?
цитирай
9. анонимен - Загадката на Бермудския Триъгълник
30.01.2008 18:15
За първи път терминът "бермудски триъгълник" се използва от Винсент Гладис, който публикува статията „Смъртоносният бермудски триъгълник” във февруарския брой на списание Argosy през 1964 г..
А що се отнася до самолетите - ако беше само от магнитното поле нямаше да е проблем съвременните самолети да се ориентират по GPS-а.
цитирай
10. анонимен - анонимен
26.04.2008 12:10
добре с всичко съм съгласна течения ,големи вълни тип цунами силни ветрове тогава защо в някои случаи изчезват само хората а всичко останало е непокътнато все едно нищо не е било,някой ще ми отговори ли?
цитирай
11. анонимен - sajelqvam 4e nemoga da pisha na k...
05.07.2008 20:12
sajelqvam 4e nemoga da pisha na kirilica no vsichko koeto prochetoh do sega ne vidqh nikade da pishe za podvodnici i batiskafi a samo samoleti i korabi moje li nqkoi da mi kaje zashto
цитирай
12. анонимен - Изчезнали самолети
05.07.2008 22:52
Zero можеш ли да дадеш някакво адекватно и научно обяснение за изчезването на цяла ескадрила самолети по времето на 1-вата или 2-рата световна не помня точно с едни от най-добрите пилоти в кабините? мога и още въпроси но няма да има кой да ги чете затова съм уж кратък :)

П.П. мерси предварително
цитирай
13. zero - :)))
06.07.2008 09:09
Имаш предвид историята на Дяволския триъгълник с известният Полет 19, когато на 5 декември 1945 г. ято от пет торпедни бомбаргировача тип " ТБМ - Авенджър" излетели от базата във Форт Лодърдейл, Флорида за учебен полет. И 5 - те изчезват в района на Бермудския триъгълник. Веднага след като връзката прекъсва започва спасителна акция, при която един от двата сласителни хидроплана с 13 души екипаж също не се завръща. Базата във Форд Лодърдейл е приведена в повишена бойна готовност: за един ден военните губят 5 бомбардировача и 1 двумоторен хидроплан с общо 27 души екипаж. Спасителната операция е подновена на следващия ден и се оказва най - голямата през XX век - участват общо 300 морски и авиационни единици. Но не откриват никакви следи от изчезналите. Това ражда мита за Бермудския триъгилник.
Къде е Полет 19 днес?
През 1997 година американски и руски учени обединиха усилията си и си поставиха за цел да разрашат загадката на Бермудския триъгълник като открият истината за Полет 19. След тримесечно щателно претърсване на дъното на Бермудския триъгълник / през които учените не изчезнаха мистериозно/ бяха открити два Авенджъра и техните номера, което доказва, че именно те са изчезналите самолети. CNN излъчи репортаж, показващ крило, увито в купчина ламарини, свидетелстващо, че бомбаркировачите са се приводнили едновременно, след което 3 от тях са се сблъскали. Този е и най - мистириозният случай в Бермудския триъгълник.
цитирай
14. анонимен - Това което прочетох е супер човекът каза това, което е най-важно
25.07.2008 14:05
Това е супер. Моля те запиши всичко което знаеш моля pls!!!!!!!!! Бравоооо това е great! Искам още такива хора които знаят да пишат тази статия е много пълноценна и ти пожелавам да пишеш много такива статии
цитирай
15. анонимен - istoriite sa mnogo no istinata sigorno e edna
02.04.2009 06:25
az obujavam tezi temi oshte ot malak prosto me durpat kato magnit i tva e no da imat i pone malko logika de ne vqrvam v morski chudovishta se pak :D ta za tozi polet 19 chetoh na skoro v internet interesnoto tam e che pri razgovora mejdu pilotite malko predi da izcheznat edin ot tqh preduprejdava kolegitesi s dumite neme sledvaite tesa kato preshalci ot kosmosa i malko sled tova veche vruzkata se gubi ako tazi informaciq koqto chetoh e vqrna v koeto chesno kazano az vqrvam che e taka izobshto nese sumnqvam i nai veroqtno e ot bivshi slujiteli v bazata po onova vreme i.t.n no togava po onova vreme tva sie e nqmalo kak dase razchue neshto takova estestveno no sega vremenata sa drugi to sushnost ima tolkova dokazatelstva daje i za NLO imenno togava 2-rata svetovna voina po neino vreme neznam dali ste gledali BTV dokumentite kakvo leti nad nas ima mnogo klipcheta v vbox7.com mojete dagi gledate dosta shte vi nakarat da se pozamislite za nqkoi neshta overqvam vi ima mnogo fakti s tova pak shtego povtorq za polet 19 ne me sledvaite te sa kato preshalci ot kosmosa zashtoli goe kazal ?!
цитирай
16. анонимен - Бермудски триъгълник
09.05.2009 15:56
Той участва в световната мрежа от монументи изградени преди хиляди години,за да покажат на човечеството,че някога са живели по разумни сащества от тях,които са създали монументите с определена цел.И още интересни теми.В една книга пише,че американец на име Бърлиц е открил голяма пирамида под водата в района на Бермудския триъгълник.Казва се още,че в този район се смята че е бил легендарния остров на Платон,който е потънал преди 12 000 години след сблъсъка с кометата Тифон.
Ако това ви представлява интерес мога да ви кажа името на книгата и автора...
цитирай
17. zero - Здравейте!
11.05.2009 09:24
Моля напишете името на книгата и автора - за мен и за тези, които се интересуват от Бермудския триъгълник.
цитирай
18. анонимен - относно бермудския триъгълник
11.05.2009 13:34
Радвам се,че има хора които се интересуват от тези теми.Лично аз смятам,че всеки трябва да го прави.Книгата е втора от поредица на един руски офталмолог Ернст Мулдашев.Съветат ми към всички е да започнат от първата книга за да вникнат в темите по далбоко и осъзнато.Давам ви линк: http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=73
Всичките му книги се четат на един дъх,защото са интригуващи и увлекателни.Успех!!!
цитирай
19. анонимен - Относно полет 19...
23.11.2009 15:18
Радвам се, че има хора, които се интересуват от подобни мистериики... :-) Аз лично съм чел за много случаи на изчезнали самолети, кораби, дори в няколко книги бях чел за случай на изчезнала подводница в този район. Специално за полет 19 мистерията не е особенно голяма... Магнитните аномалии в този район объркват компасите на пилотите и те пилотират в посока съвсем различна от тази в която шсъщност трябва да летят. Продължителното летене, паниката и проблемите с компасите на самолетите могат да накарат и най-опитните пилоти да допуснат грешка. Така е станало и в този случай. Пилотите са летяли в различна посока, докато не им е свършило горивото... след това са се приводнили, обаче спасителната акция се провежда там, кудето са им предполагаемите кординати, а не там, кудето всъщност са се приводнили и затова не са ги открили през всичките тези години. На мен ми се струва по-мистериозно защо е изчезнал двумоторния хидроплан по време на спасителната операция... На няколко места казват, че е експлодирал във въздуха в следствие от пожар на борда, също така обясниха, че този модел самолети се взривяват от най-малката искра образно казано. Ако намеря допълнителна информация по темата за полет 19 ще я напиша и нея. Но има къде по-загадъчни изчезвания от полет 19... Ако имате интерес мога да пиша и за тях.
цитирай
20. анонимен - anonimen
28.08.2010 01:44
super ste mnogo obicam da ceta komentari zastoto i as mnogo se interesuvam ot tezi nesta da ste jivi i zdravi i vse taka da pisete
цитирай
21. анонимен - zdraveite
28.08.2010 19:26
Sujalqvam che ne pisha na kirilica :) no iskam da blagodarq na vsichki vas koito pishete interesnite istorii tuk az vinagi sum bila mnogo zaintresovana ot takiva misterii kato Bermudskiq trugulnik,Dqvolsko more,Dqvolskoto ezero,Smqna na izmereniqta,Drevni morski chudovishta,Drevni naseleniq i gradove :)
цитирай
22. анонимен - Дяволското езеро
28.08.2010 19:29
Ако дяволът си има лично езеро за къпане, със сигурност то се намира в Якутия. Местните хора наричат езерото Кахайнайдах дяволско, заради аномалиите и необичайните явления, които се случват в него и околността.

Ако се чудите къде е Якутия, тя азположена е в североизточната част на Сибир и е най-големия регион в състава на Руската Федерация. Якутия е официално название на Република Саха.
И сега внимание! Средната температура през януари е -35, 6°С. Въпреки минусовите температури водата на Кахайнайдах ври и кипи, не, тя буквално гори, та чак пушек се вдига.

Край езерото местните хора често намират изпепелени трупове на животни, дори и на хора. По бреговете му дърветата са обгорели, наслоила се е въглищна шлака и изпечена глина.

Защо край Кахайнайдах всичко движещо се умира, засега е загада.

За пръв път бил регистриран смъртен случай в началото на 20 век. По време на риболов местен рибар забелязал, че водата на езерото заклокочила и закипяла. Чул се силен грохот и към небето се издигнал син пламък. От страх човекът паднал на земята и скрил лицето си в тревата. Когато се изправил забелязал, че дрехите му на гърба са обгорели, а мрежата била пълна с варена риба.

Оттогава езерото се прославило като дяволското езеро и никой не смеел да го приближи.

Учени само предполагат каква може да е реалната причина за горящото езеро. Възможно е дълбоко под земята да горят залежи на камени въглища, които възпламеняват събралия се под водата метан.

Местните жители обаче вярват, че езерето е леговище на Сатаната.
цитирай
23. cassie17 - бермудски триъгълник
31.12.2011 21:49
мисля, че блогът ти е прекрасен, но има няколко случаи, за това, как кораби с голям брой екипаж минавали през бермудския триъгълник и хората изчезвали безследно, а корабите се връщали обратно с всичките вещи и всичко било непокътнато... ... освен хората...
цитирай
24. анонимен - Истината
27.01.2012 07:07
Единия от ъглите на триъгълника е Куба. За нея учителката ми по география в 5 клас казваше,че е овца сред стадо вълци ( комунистически погледнато) . След края на Студената война няма данни за изчезнали самолети и кораби. Няма мистика - имаше СССР
цитирай
25. анонимен - bermotskia triagalnik
20.10.2012 21:07
triabva oshte mnogo dokazatelstva
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zero
Категория: Други
Прочетен: 1395306
Постинги: 208
Коментари: 1112
Гласове: 7590
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031